Kepakodin tukiasuminen

Tukiasuminen Kepakoti alkaa järjestää tuettua asumispalvelua kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville henkilöille Järvenpään Peltolan Peltotilkussa vuoden 2017 loppupuolella. Olemme varanneet Kepakodille seitsemän yksiötä uudelta asuinalueelta. Yksiöt ovat siis upouusia luhtitaloasuntoja, joissa jokaisessa on oma sauna. Kooltaan yksiöt ovat 32m2 suuruisia. Asuinalue on rauhaisa ja kauppa sekä yhteydet Järvenpään keskustaan ovat vieressä (kauppaan on matkaa noin 1km ja bussipysäkille noin 100m.) Paavonpolun ulkoilualue on aivan tukiasuntojen naapurissa.

Tuetussa asumisessamme asiakas tekee Kepakodin kanssa ihan normaalin vuokrasopimuksen. Sen lisäksi asiakas saa tietyn määrän Kepakodilta tukipalveluita niihin toimintoihin, mihin asiakas eniten tukea tarvitsee. Tukituntien määrä sovitaan yhdessä asiakkaan, hänen läheistensä ja asiakkaan kunnan edustajan kanssa. Tukipalvelut voidaan esimerkiksi toteuttaa siten, että ohjaaja käy kolmesti viikossa kolmen tunnin ajan tukemassa asiakasta yhdessä laaditun tukisuunnitelman mukaisesti esim. Ruuanlaitossa, kauppalistan suunnittelussa, siivoamis/pyykkihuollossa tai vaikkapa uuden harrastuksen aloittamisessa, juurikin niissä asioissa, missä kukin asiakas tukea tarvitsee. Asiakkaille järjestetään puhelinpäivystys, jonka avulla asiakkaan on mahdollisuus tavoittaa henkilökuntaa sovittujen käyntiaikojen ulkopuolella. Päivystysajoista ja tavoista sovitaan tarkemmin lähempänä toimintamme alkamista.

Kepakoti on saanut mainetta yksikkönä, jonka kantavia toiminta-ajatuksista ovat toiminnallisuus ja osallisuus. Myös järjestämässämme tuetussa asumisessa nuo edellämainitut seikat tulevat näkymään vahvasti. Tuetun asumisen asukkailla tulee olemaan mahdollisuus osallistua Pornaisten yksikkömme retkille ja tapahtumiin niin halutessaan. Tavoitteenamme on myös edistää kaikkien tulevien tukiasukkaidemme välistä yhteisöllisyyttä ja järjestää heille omia retkiä ja tapahtumia. Yksi suurimmista haasteista tuetussa asumisessa on se, että mitä sitten tehdään, jos asiakkaan toimintakyky alenee hetkellisesti niin paljon, että tuetun asumisen lisäksi tarvitaan vähäksi aikaa vahvempia apukeinoja. Meidän tulevilla tuetun asumisen asukkailla tulee olemaan mahdollisuus päästä tarvittaessa tehostetulle asumisvalmennusjaksolle Pornaisten yksikköön. Me pystymme tarvittaessa järjestämään Pornaisten yksikössä akuuteissa kriisitilanteissa lyhytaikaisen ns. Kriisipaikan hetkellisesti hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Yhteystiedot
Kepakoti Oy
Jussi Virtanen
Toiminnanjohtaja
p: 050-5737323
jussi.virtanen@kepakoti.fi
www.kepakoti.fi

Asumispalveluyksikkö
Onnentaival 4
07170
Pornainen